İsrail’in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında yıkılan evlerin enkazından aylar sonra cansız bedenler çıkarıldı.
Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 75 Filistinlinin naaşını görenler, gözyaşlarına boğuldu.
Sivil savunma ekiplerinin Gazze kentinin doğusundaki Derec Mahallesi'nde yıkılan binaların enkazından çıkardığı 75 Filistinlinin cenazesi, Derec Stadı'na getirildi.
SON KEZ VEDA ETTİLER
Yıllardır yakınlarının cenazelerine ulaşmayı bekleyen Filistinli aileler, burada düzenlenen törenle sevdiklerine son kez veda etti.
Törende, yakınlarının cenazeleri başında gözyaşı döken aileler, yıllar sonra yeniden yaşadıkları kaybın acısını dile getirdi.
"ÇOK ZOR"
Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, enkaz altından çıkarılan cenazelerin Gazze'deki insani trajedinin boyutunu ortaya koyduğunu belirtti.
Basal, "Hiç şüphesiz çok zor ve son derece acı verici bir insani manzarayla karşı karşıyayız. Bu manzara birkaç günde bir tekrarlanıyor.
Bugün Gazze kentinin doğusunda, yaklaşık bir aydır sürdürülen çalışmalar sonucunda enkaz altında kalan 75 şehidin cenazesini çıkardık." dedi.
Gazze'de binlerce ailenin hala yakınlarının cenazelerine ulaşmayı beklediğini vurgulayan Basal, "Yaklaşık 8 bin beden, 8 bin can hala yıkıntıların ve enkazın altından çıkarılmayı bekliyor." ifadelerini kullandı.
Basal, "Bu tamamen insani bir meseledir. Dünya, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmelidir. Sivil savunma ekiplerinin ihtiyaç duyduğu imkan ve ekipmanların Gazze'ye girişini sağlamalıdır." diye konuştu.

"KIYAMETE KADAR TOPRAĞIMIZDA KALACAĞIZ"
Cenaze törenine katılan ve İsrail saldırısında ailesinden 23 kişiyi kaybeden Filistinli Hena Atallah, yakınlarını kaybettiği 8 Aralık 2023'te yaşadıklarını anlattı.
Atallah, yıllardır birlikte yaşadığı eltisini ve ailesini kaybetmenin acısını hala taşıdığını belirterek, "Onunla 15 yıldan fazla birlikte ekmek yaptık, hamur yoğurduk. Her şeyi birlikte yapardık. 30 yıl boyunca birlikte yaşadık. Bir anda hepsi gitti. Evli oğlu, onun çocukları, evli kızı ve onun çocukları... Hepsi birlikte, tam 23 kişi." dedi.
Saldırı sırasında kendisinin ve çocuklarının da enkaz altında kaldığını aktaran Atallah, şunları söyledi:
"Ne hissettiğimi bile bilmiyorum. Biz de onların yanındaydık. Aramızda yalnızca bir duvar vardı. Bütün bina üzerimize çöktü. Ben ve çocuklarım hepimiz enkaz altında kaldık. Yatsı namazından hemen sonraydı. Birbirimizle konuşuyorduk. Bir anda her şey üzerimize yıkıldı."
Aradan geçen yıllara rağmen acılarının dinmediğini dile getiren Atallah, "Onlar için yüreğimiz yanmışken, acımızı biraz olsun hafifletmeye başlamışken bugün her şeyi yeniden yaşıyoruz. Her şey en başa döndü. Allah bize yeter, O ne güzel vekildir." ifadelerini kullandı.

Atallah, yaşadıkları tüm acılara rağmen topraklarından ayrılmayacaklarını belirterek, "İnşallah kıyamete kadar toprağımıza bağlı kalacağız." dedi.























Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)
Kaynak: {Haber Merkezi}

Yorumlar 0
Yorum Yap
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!