Abad Şehir Uçuyor.

TAKİP ET

20-21 Mayıs tarihleri arasında ulusal ve uluslararası arenadan sporcular Boyabat Kalesini kendisine manzara edinen Kırkkızlar Kayasında, ABAD ŞEHİR BOYABAT "40Kızlar40Atlayış" Adı Altında Base Jump, Microlight, Tırmanma ve Paramotor 4 farklı branşta mücadele edecek.

Sinop İli Boyabat ilçesinde bulunan Kırkkızlar Kayası, 17 mart 2017 tarihinde adrenalin dolu Türkiye'nin ilk ve tek profesyonel Serbest Aklayış (BASE JUMP) sporcusu Cengiz Koçak, Tarihi Boyabat Kalesinin karşısında bulunan doğa harikası Kırkkızlar Kayasında kurulan platforma çıkarak kendisini boşluğa bırakması ile adrenalin dolu dakikalar gerek yerel gerekse ulusal basında yankılarını bulmuştu.

 

“Yüksek Şeyler Arıyorum” sloganıyla çıktığı Türkiye turu kapsamında daha önce Erzurum Uzunköprü ve Samsun Şahinkaya Kanyonu’ndan da başarılı atlayışlar gerçekleştirerek gündeme gelen Koçak, bu kez Sinop Boyabat Kırkkızlar Kayasını gözüne kestirmişti.

 

Kırkkızlar Kayasının serbest atlayış için oldukça uygun olduğunu belirten Cengiz Koçak, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’nın da desteğiyle, Kırkkızlar Kayasının en uygun alanına 4 metrelik bir platform inşa ettirmiş ve buradan 17 Mart 2017 tarihinde atlayarak ilk serbest atlayışı gerçekleştirmiş olmuştu.

 

Platform inşası sırasında araştırmalarına devam eden Cengiz Koçak, Kırkkızlar Kayası ve çevresinin 3 farklı ekstrem spor branşına daha ev sahipliği yapabileceğini tespit etti. Boyabat Kalesini kendisine manzara edinen Kırkkızlar Kayası, serbest atlayış dahil, kaya tırmanışı, paramotor ve highliner yapılabilecek bir parkur sunuyor. Bu durumu Belediye Başkanı Şefik ÇAKICI ile paylaşan Koçak, tüm branşların aynı anda yapılacağı bir ekstrem sporlar festivalinin sözünü almıştı.

 

ve Başkan Şefik ÇAKICI Sözünü Tuttu.

 

20-21 Mayıs tarihleri arasında ulusal ve uluslararası arenadan sporcular Boyabat Kalesini kendisine manzara edinen Kırkkızlar Kayasında, ABAD ŞEHİR BOYABAT "40Kızlar40Atlayış" Adı Altında Base Jump, Microlight, Tırmanma ve Paramotor 4 farklı branşta mücadele edecek. Festival havasında gerçekleşecek olan etkinlik Boyabat’ı, Türkiye’nin ve dünyanın ekstrem sporlar alanında önemli parkurlarından biri haline getirecek.

 

Cengiz Kocak | A Haber - Boyabat KirkkizlarYuksek Seyler Ariyorum / I Seek Higher Things / Altiora Peto Sinop Boyabat Kirkkizlar kayasindan atlayisa dair tv haberi Boyabat Kizrkkizlar kayasi atlayisina dair tv haberi Facebook https://www.facebook.com/cengizkocakws/ Instagram https://www.instagram.com/cengiz.kocak/rn