Boyabatlı Emine Türkiye Şampiyonu...

TAKİP ET

Sinop'u Türkiye Şampiyonasında temsil eden Kılıçaslan, 64.85 metre fırlatma mesafesiyle kendi rekorunu kırarak Türkiye birincisi oldu.

Okul Sporları Küçükler Atletizm Türkiye Şampiyonası Sivas'ta düzenlendi.

 

16 Nisan 2017 Salı günü gerçekleşen yarışlarda Boyabat Çattepe Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Emine Kılıçaslan, Fırlatma Topu dalında 64.85 metrelik derecesiyle Türkiye'deki tüm rakiplerini geçerek sampiyon oldu.

 

2017 yılında Sinop'ta düzenlenen yarışlarda 49 metre fırlatma mesafesiyle Sinop'u temsil etmeye hak kazanan Emine Kılıçaslan, bölge şampiyonasında 56 metre ile kendisini geliştirdi. Bölge şampiyonasında elde ettiği başarı ile Sinop'u Türkiye Şampiyonasında temsil eden Kılıçaslan, 64.85 metre fırlatma mesafesiyle kendi rekorunu kırarak Türkiye birincisi oldu.

 

Antrenör Alp Yasin Gökmen öğrencisinin elde ettiği başarıyla ilgili olarak; "2 yıldır çalışıyorduk. Geçen yıl Aydın'da yine Türkiye Şampiyonasına gitmiştik ama orada Türkiye 5.'si olmuştuk. Bu yıl daha fazla çalıştık ve 1. olduk. Öğrencim Emine Kılıçaslan'ı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum." dedi.

 

Emine Kılıçaslan'ın elde ettiği başarıyla ilgili olarak açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor Boyabat İlçe Müdürü Bahtiyar Atıf Köse ise şu ifadelere yer verdi: "Başarısıyla bizleri gururlandıran sporcumuz Emine Kılıçaslan'ı, Beden Eğitimi Öğretmenimiz Alp Yasin Gökmen'i ve emeği geçen herkesi tebrik ederim."