LİSE ÖĞRENCİSİ PROGRAM GELİŞTİRDİ STANFORD'TAN BURSU KAPTI

TAKİP ET

Lise öğrencisi Neval Çam, İşitme Engelliler İçin Geliştirdiği Tercüme Programıyla Stanford'dan Burs kazandı

Lise öğrenimi sürdüren Neval Çam işitme engellilerin daha kolay iletişim kurması  için işaret dilini tercüme yapabilen bir yazılım geliştirdi. Microsoft tarafından yılın en başarılı kadın yazılım girişimcisi seçilen Neval, Stanford Üniversitesi’ne tam burslu kabul edildi.

 

Henüz 16 yaşında olmasına rağmen işaret dilini tercüme eden bir yazılım geliştirdi. Yapay zekâyla çalışan projeler üretti. Kendisinden 10-15 yaş büyük adayların yarıştığı bu yarışmada Microsoft tarafından yılın en başarılı kadın yazılım girişimcisi seçildi. Bu yıl liseden mezun olacak olan Neval Çam dünyanın en saygın yükseköğretim kurumlarının başında gelen Stanford Üniversitesi’ne . Neval, Stanford Üniversitesi mühendislik fakültesi bilgisayar bilimleri bölümünde 4 yıl boyunca eğitimine tam burslu öğrenci statüsüyle devam edecek.

 

Akıllı telefon ve cihazlarda da kablosuz olarak kullanılabilecek şekilde tasarlanacak olan program işaret dilini anında tercüme ederek iletişimdeki engelleri ortadan kaldıracak. Neval’in henüz 16 yaşında icat ettiği yazılımın üzerinde bugün üniversiteler çalışıyor.