Son dakika... Ankara'da yolcu otobüsü devrildi

TAKİP ET

Kastamonu'dan Ankara'ya giden bir yolcu otobüsü, başkente yaklaşık 70 kilometre mesafedeki Kalecik ilçesinde şoförünün uyuması sonucu şarampole devrildi. Kazada 8 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi de yaralandı.

Kastamonu'dan hareket ederek Ankara'ya giden bir yolcu otobüsü, başkente yaklaşık 70 kilometre mesafedeki Kalecik ilçesi yakınlarında şarampole yuvarlandı. Kazada 8 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi de yaralandı.

Sürücüsü uyudu

Alınan bilgiye göre, Kastamonu'dan gece 00.30'da Ankara'ya hareket eden Sedat Gürer yönetimindeki 06 FR 0311 plakalı yolcu otobüsü, sabah saat 06.00 sularında Kalecik ilçesi sınırlarında, Çankırı-Çandır yol ayrımında sürücünün uyuması sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

 

Kazada 8 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 11’i ağır olmak üzere 32 kişi de yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Kırıkkale ve Ankara'daki hastanelere sevk edildi.

Hayatını kaybedenlerden 4'ünün isimleri belirlendi

 

İlk belirlemelere göre kazada hayatını kaybeden 4 kişinin İlknur Bideci (26), İlhan Özdemir (42), Ali Yıldız (19) ve Gamze Duru (25) olduğu, ölen
diğer yolcuların kimlik tespitine çalışıldığı bildirildi.

 

 

Ankara Valiliği'nden açıklama

Soruşturma başlatılan kazayla ilgili Ankara Valiliği'nden de yazılı açıklama yapıldı. Açıklama şöyle: "27.05.2017 Cumartesi günü saat 06.00 sularında, Kastamonu-Ankara seferini yapan bir yolcu otobüsü, Çankırı-Çandır yol ayrımında, sürücüsünün uyuması sonucu kaza yapmıştır. İlk tespitlere göre 8 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetmiş, 11’i ağır yaralı olmak üzere 32 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar, hastanelere nakledilerek tedavi altına alınmıştır. Kaza ile ilgili olarak soruşturma başlatılmıştır. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."