Bolu Yedigöller Milli Parkı'nda etkili olan kar yağışı nedeniyle bölgede kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.
Jandarma ekipleri, milli park yolunun Yeniköy mevkiinde tatilcilerin geçişine izin vermedi.
Yol, kar küreme çalışmaları için trafiğe kapatıldı.
Yola giremeyen tatilciler, araçlarını yol kenarına çekerek kar yağışının keyfini çıkardı.
Aileleriyle birlikte vakit geçiren tatilciler, fotoğraf çekip kar topu oynadı.
"YEDİGÖLLER'E GİDEMEDİK AMA KAR GÖREBİLDİK"
Sakarya'dan ailesi ve arkadaşlarıyla Yedigöller Milli Parkı'na gelen Mustafa Çevik, "Yedigöller için buraya geldik ama maalesef kapalıymış. Yoğun kar nedeniyle yolun kapalı olduğuna dair haberlerde bir bilgi yoktu.
O kadar araştırma yaptık. Kış lastiği kullanma zorunluluğunun 15 Kasım'dan sonra başladığını dikkate alarak, henüz lastiklerimizi değiştirmemiştik. Hata yapmışız.
Arkadaşım ve oğlumla hep beraber geldik. Çok uzun yoldan geldiğimiz için en azından bu şekilde bir alternatif oldu. Yedigöller'e gidemedik ama kar görebildik." dedi.

ÇALIŞMALAR 3 SAAT SÜRDÜ
Karayolu ekiplerinin 3 saat süren çalışmasının ardından yol yeniden açıldı.
Güvenlik önlemleri kapsamında yalnızca kış lastiği bulunan araçların milli park yolunda ilerlemesine izin verildi.








Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)
Kaynak: {Haber Merkezi}

Yorumlar 0
Yorum Yap
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!