Kripto Para Piyasası

Yükleniyor...
USD/TRY 47,97 ↑ %0,00
EUR/TRY 56,12 ↑ %0,00
GBP/TRY 65,60 ↑ %0,00
BIST 100 14.514,82 ↑ %0,82
Altın (gr) 7.073,52 ↑ %0,03
USD/TRY 47,97 ↑ %0,00
EUR/TRY 56,12 ↑ %0,00
GBP/TRY 65,60 ↑ %0,00
BIST 100 14.514,82 ↑ %0,82
Altın (gr) 7.073,52 ↑ %0,03
USD/TRY 47,97 ↑ %0,00
EUR/TRY 56,12 ↑ %0,00
GBP/TRY 65,60 ↑ %0,00
BIST 100 14.514,82 ↑ %0,82
Altın (gr) 7.073,52 ↑ %0,03
USD/TRY 47,97 ↑ %0,00
EUR/TRY 56,12 ↑ %0,00
GBP/TRY 65,60 ↑ %0,00
BIST 100 14.514,82 ↑ %0,82
Altın (gr) 7.073,52 ↑ %0,03
SON DAKİKA
Gündem

Diyarbakır'da estetik sonrası burnunda iz oluştu: Hastaneye suç duyurusunda bulundu

Diyarbakır'da estetik ameliyatı sonrası nefes darlığı şikayetiyle özel hastanede olduğu ameliyatın ardından burnunda nekroz ve kalıcı iz oluştuğunu öne süren Mazlum İlik, suç duyurusunda bulunup malpraktis davası açtı.

Diyarbakır'da estetik sonrası burnunda iz oluştu: Hastaneye suç duyurusunda bulundu
Diyarbakır'da estetik sonrası burnunda iz oluştu: Hastaneye suç duyurusunda bulundu

Diyarbakır'da Mazlum İlik, Aralık 2023’te Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde burun estetiği ameliyatı oldu. 

Bu ameliyatın ardından nefes darlığı sorunu yaşayan İlik, geçen yıl Yenişehir ilçesindeki özel bir hastanede kulak burun boğaz doktoru Op. Doktor Ö.V. ile görüşerek, ikinci kez ameliyat yaptırma kararı aldı.

ESTETİK SONRASI BURNUNDA İZ OLUŞTU

İlik, ameliyatın ardından burnunda oluşan nekroz için doktoruyla görüşüp önerilen tedavileri almaya başladı.

Tedavilerden sonuç alamayan İlik, yüzünden parça alınıp burnun ucundaki oluşan izin giderilmesi için doktor tarafından yapılan teklifi kabul etmeyip başka hastanede tedavi olmak istediğini iletti.

40 BİN EUROLUK MASRAFLAR İÇİN SUÇ DUYURUSU

Mazlum İlik, şehir dışında yaklaşık 40 bin euroyu bulan masrafın hastane tarafından karşılanması teklifi kabul edilmeyince avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

"YANAĞINDAN PARÇA ALIP AMELİYAT EDECEĞİNİ SÖYLEDİ, KABUL ETMEDİM"

Ameliyattan yaklaşık 5 gün sonra kendisine burun ucunda nekroz oluştuğunun söylendiğini ifade eden İlik “2023 tarihinde Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi’nde estetik ameliyatı oldum. Estetik ameliyatından 2 sene sonra nefes darlığı yaşadım. Nefes darlığı sonucunda Diyarbakır'da özel hastanede bulunan KBB uzmanıyla bir görüştüm. Randevu aldım, gün aldım, ameliyat oldum. Ameliyat sonrasında 1 hafta, 5 gün sonrası nekroz oluştuğunu söyledi. Burun ucunda kan toplandı.

Kan toplanması sonucunda beni Hiperbarik Oksijen Tedavisi bölümüne yönlendirdi. 20 günlük bir tedavi gördüm. Bu tedaviden de sonuç alamayınca bana çeşitli kremler önerdi. O kremleri de kullandım ancak fayda görmedim. Tekrar doktorun yanına gittiğimde doktor hanım bana tekrardan ameliyat olacağımı ve yanağından parça alıp ameliyat edeceğini söyledi.

Ben de bunu kabul etmedim. Daha sonra Diyarbakır'da ve başka şehirlerde farklı doktorlarla görüştüm. Plastik cerrahlar, kulak burun boğaz doktorlarıyla görüştüm. Diyarbakır'da zaten bu ameliyatı gerçekleştirecek bir doktor yok. Bu konuyu uzman hekimlerle de görüştüm” dedi.

"40 BİN EURO FİYAT ALDIM"

Tedavi için görüştüğü hastanelerde yüksek maliyetlerle karşılaştığını söyleyen İlik, “Beni farklı şehir dışındaki hastanelere yönlendirdiler. Şehir dışındaki hastanelere gittikten sonra müthiş bir fiyat söylediler ben de karşılayamayacağımı söyledim. 40 bin avro fiyat aldım. Bu fiyatı da karşılayamayacağım için bunu doktordan ve hastaneden talep ettim.

Uzlaşmaya hiçbir şekilde yanaşmadılar. Ben de hukuki yollara başvurdum. Şu an davalıyız. Kalıcı bir iz kaldı bende ve bu mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Utancımdan dolayı milletin yüzüne dahi bakamıyorum. Hem maddi hem manevi olarak bir mağduriyet içindeyim” diye konuştu.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK, MALPRAKTİS DAVASI AÇTIK"

“Müvekkilim öncelikle devlet hastanesine gidiyor, estetik ameliyatı oluyor. Akabinde nefes darlığı problemi olduğu için özel bir hastaneye gidiyor nefes darlığı için. Ameliyat olduktan sonra burnunda ciddi hasarlar oluyor ve bununla ilgili hastaneye başvuruyor.

Hastane ona ‘İsterseniz ameliyat yaparız fakat yanağından parça alırız’ diyor. Müvekkilim de güvenemediği için bunu kabul etmiyor. Bununla ilgili kendilerinden bir para talep ediyor müvekkilim ve bazı doktorlardan da fiyat alıp. Fakat hastane buna hiçbir şekilde yanaşmıyor.

Müvekkilim şu an mağdur durumda. Yüzünde ciddi hasarlar var ve bununla ilgili bir suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca malpraktis davası açtık. Gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.”

DHA muhabirinin görüştüğü özel hastane yetkilileri ise konunun hastaneyle değil, doktorla alakalı olduğunu, doktorun da yıllık izinde olduğunu söyledi. 


Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)

Kaynak: {Haber Merkezi}

Bu habere tepkini göster

Yorumlar 0

Yorum Yap

Yayınlanmaz
4 + 3 = ?

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!