Kripto Para Piyasası

Yükleniyor...
USD/TRY 48,29 ↑ %0,04
EUR/TRY 55,89 ↓ %0,15
GBP/TRY 65,28 ↓ %0,29
BIST 100 13.907,16 ↓ %1,02
Altın (gr) 6.872,90 ↑ %2,51
USD/TRY 48,29 ↑ %0,04
EUR/TRY 55,89 ↓ %0,15
GBP/TRY 65,28 ↓ %0,29
BIST 100 13.907,16 ↓ %1,02
Altın (gr) 6.872,90 ↑ %2,51
USD/TRY 48,29 ↑ %0,04
EUR/TRY 55,89 ↓ %0,15
GBP/TRY 65,28 ↓ %0,29
BIST 100 13.907,16 ↓ %1,02
Altın (gr) 6.872,90 ↑ %2,51
USD/TRY 48,29 ↑ %0,04
EUR/TRY 55,89 ↓ %0,15
GBP/TRY 65,28 ↓ %0,29
BIST 100 13.907,16 ↓ %1,02
Altın (gr) 6.872,90 ↑ %2,51
SON DAKİKA
Sağlık

Kahramanmaraş'ta kalbi iki kez duran hasta, doktoruna çiçekle teşekkür etti

Kalp krizi şüphesiyle hastaneye başvuran 42 yaşındaki Mehmet Tuğra’nın kalbi iki kez durdu. Kalp masajı ve hızlı müdahaleyle hayata dönen Tuğra, tedavisinin ardından kendisine müdahale eden Dr. Bintünnur Ekremoğlu’na çiçekle teşekkür etti.

Kahramanmaraş'ta kalbi iki kez duran hasta, doktoruna çiçekle teşekkür etti
Kahramanmaraş'ta kalbi iki kez duran hasta, doktoruna çiçekle teşekkür etti

Kahramanmaraş'ta 2 Ağustos’ta sabah saatlerinde rahatsızlanan Mehmet Tuğra, kalp krizi geçirdiğinden şüphelenerek özel bir hastanenin acil servisine başvurdu. Yapılan değerlendirmede durumunun ciddi olduğu belirlenen Tuğra, kısa sürede tedavi altına alındı.

Durumunun ağırlaşması üzerine entübe edilen hastaya acil serviste kalp masajı uygulandı. İlk müdahalenin ardından ileri tetkik ve tedavi için Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne sevk edilmesine karar verilen Tuğra’nın ambulansla hastaneye götürüldüğü sırada kalbi yeniden durdu.

AMBULANS HASTANEYE GERİ DÖNDÜ

Ambulanstaki sağlık ekibinin müdahalesiyle yeniden hayata döndürülen Tuğra, yaklaşık 1 dakika içerisinde özel hastaneye geri getirildi. Hastane girişinde yeniden kalp masajı uygulanan hastanın kalbi tekrar çalıştırıldı.

Durumu yeniden stabil hale getirilen Tuğra, ileri tedavisi için Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan operasyonun ardından sağlık durumu iyiye giden hasta, tedavi sürecinin tamamlanmasıyla sağlığına kavuştu.

Yaşadığı kritik sürecin ardından kendisine ilk müdahaleyi yapan acil servis doktoru Bintünnur Ekremoğlu’nu unutmayan Tuğra, görev yaptığı hastaneye giderek yanında getirdiği çiçek buketini doktoruna verdi.

"ÇOK TEHLİKELİ BİR DURUMU ATLATTI"

Yaşadığı sağlık sorununu sabah saatlerinde fark ettiğini belirten Mehmet Tuğra, belirtilerin ardından vakit kaybetmeden hastaneye başvurduğunu söyledi.

Tuğra, kendisine hızlı şekilde müdahale eden Dr. Ekremoğlu’na teşekkür ederek, "Bir kriz şüphesi uyandırdı bende. Bir an önce bir sağlık kuruluşuna gitmem gerektiğini hissettim. Hızlı bir şekilde hastanenin aciline geldim. Hocam da burada nöbetçiymiş, sağ olsun. Kendisine çok teşekkür ederim." dedi.

Hastanın ilk müdahalesini gerçekleştiren Dr. Bintünnur Ekremoğlu ise Tuğra’nın göğüs ağrısını erken fark ederek bilinçli şekilde hastaneye geldiğini ifade etti.

Tuğra’nın şikayetlerini ayrıntılı şekilde anlattığını belirten Ekremoğlu, yapılan tetkiklerin ardından ileri müdahale için sevk işlemlerinin başlatıldığını söyledi.

Hastanın sevk sırasında kalbinin durduğunu anlatan Ekremoğlu, ambulans ekibinin durumu bildirmesi üzerine hastanın yeniden hastaneye getirildiğini ve burada vakit kaybedilmeden kalp masajına başlandığını kaydetti.

Ekremoğlu, hızlı müdahale sayesinde hastanın uzun süre oksijensiz kalmasının önüne geçildiğini belirterek, "Hastamızın kalbi iki kere durdu. Hem solunumu hem dolaşımı durmuştu. Entübe etmek zorunda kaldık. Neyse ki oksijensiz kaldığı süre çok kısa olduğu için beyne ve vücuda herhangi bir hasar almadan atlattı. Hızlı müdahalemiz burada çok önemliydi." ifadelerini kullandı.

Hastanın kalbi yeniden normal ritimde çalışmaya başladıktan sonra uygun sağlık kuruluşuna sevkinin gerçekleştirildiğini aktaran Ekremoğlu, daha sonra yapılan incelemelerde kalbi besleyen iki büyük damarda ciddi oranda tıkanıklık bulunduğunun belirlendiğini söyledi.

KURTARMA ANLARI KAMERADA

Öte yandan Tuğra’nın hastanede kalp masajı uygulanması, ambulansa alınması ve ambulansla yeniden hastaneye getirildikten sonra yapılan müdahaleler güvenlik kameralarına yansıdı.

Görüntülerde, sağlık ekiplerinin kalbi duran hastaya zaman kaybetmeden müdahale ettiği ve ambulansın kısa süre sonra hastaneye geri dönmesinin ardından yeniden kalp masajı uygulandığı anlar yer aldı.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Kaynak: {Haber Merkezi}

Bu habere tepkini göster

Yorumlar 0

Yorum Yap

Yayınlanmaz
9 + 1 = ?

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!