Kripto Para Piyasası

Yükleniyor...
USD/TRY 48,43 ↑ %0,24
EUR/TRY 56,29 ↑ %0,23
GBP/TRY 65,66 ↑ %0,24
BIST 100 14.151,59 ↑ %0,99
Altın (gr) 6.873,64 ↓ %0,02
USD/TRY 48,43 ↑ %0,24
EUR/TRY 56,29 ↑ %0,23
GBP/TRY 65,66 ↑ %0,24
BIST 100 14.151,59 ↑ %0,99
Altın (gr) 6.873,64 ↓ %0,02
USD/TRY 48,43 ↑ %0,24
EUR/TRY 56,29 ↑ %0,23
GBP/TRY 65,66 ↑ %0,24
BIST 100 14.151,59 ↑ %0,99
Altın (gr) 6.873,64 ↓ %0,02
USD/TRY 48,43 ↑ %0,24
EUR/TRY 56,29 ↑ %0,23
GBP/TRY 65,66 ↑ %0,24
BIST 100 14.151,59 ↑ %0,99
Altın (gr) 6.873,64 ↓ %0,02
SON DAKİKA
Gündem

YTB Türk Dünyası akademisyenlerini Ankara’da buluşturdu

Türk Dünyası ülkeleri arasındaki yükseköğretim iş birliğinin güçlendirilmesi, akademik etkileşimin artırılması ve ortak çalışmaların geliştirilmesi amacıyla Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Türk Dünyası Yükseköğretiminde Ortaklık Programı’nın açılış programı gerçekleştirildi.

YTB Türk Dünyası akademisyenlerini Ankara’da buluşturdu
YTB Türk Dünyası akademisyenlerini Ankara’da buluşturdu

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Anadolu Kültür ve Sanat Salonu’nda yapılan açılış programına, Türk Dünyası ülkelerinden rektör, rektör yardımcısı, akademisyen ve uzmanların yanı sıra ilgili ülkelerin büyükelçileri katıldı.

Açılış etkinliğinde Türk Dünyası Yükseköğretiminde Ortaklık Programı (ORTAK) Akademik Koordinatörü ve Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefika Şule Erçetin, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, YTB Başkanı Abdulhadi Turus ve Türkiye-Özbekistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Osman Mesten, konuşmacı olarak yer aldı. 

"TÜRKİSTAN COĞRAFYASI BİZİM YÜREĞİMİZİN, AKLIMIZIN VE VİCDANIMIZIN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR"

YTB Başkanı Abdulhadi Turus, açılış konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkistan coğrafyası bizim yüreğimizin, aklımızın ve vicdanımızın ayrılmaz bir parçasıdır.” sözlerine atıfta bulunarak, Türk dünyasıyla ilişkilerin yalnızca diplomatik bağlarla sınırlı olmadığını, köklü bir kardeşlik hukukuna dayandığını ifade etti.

2026 yılının bu bakımdan ayrıca çok özel bir anlam taşıdığını belirten Turus; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’ın bağımsızlıklarının 35. yıl dönümünün idrak edildiğini hatırlattı. 

"FİKİRDE BİRLİKTE DÜŞÜNMEK, İŞTE BİRLİKTE ÜRETMEK"

Aradan geçen 35 yılda kardeşliğin devletlerarası ilişkilerden ortak kurumlara, ekonomiden kültüre, eğitimden bilime uzanan çok daha geniş ve güçlü bir zemine taşındığını aktaran Abdulhadi Turus, “Şimdi bize düşen, bu büyük birikimi önümüzdeki nesillerin müşterek geleceğine taşıyacak somut adımları çoğaltmaktır.” ifadelerini kullandı.

İsmail Gaspıralı’nın “Dilde, fikirde, işte birlik.” sözünün bugün çok daha canlı bir yol haritası olarak önlerinde durduğunu belirten Turus, “Dilde birbirimizi anlamak, fikirde birlikte düşünmek, işte birlikte üretmek.” ifadelerini kullandı. 

BEŞERİ BAĞLAR VE YETİŞMİŞ İNSAN KAYNAĞI

YTB’nin Türk dünyası çalışmalarındaki temel yaklaşımını da bu anlayışın şekillendirdiğini vurgulayan Turus, ilişkileri beşerî bağlar ve yetişmiş insan kaynağı üzerinden ilmek ilmek dokuduklarını söyledi.

GÜÇLÜ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞ BİRLİĞİ

Bugün açılışı gerçekleştirilen ORTAK Programı’nın, Türk Dünyası ülkeleri arasındaki tarihî ve kültürel bağların yükseköğretim alanında daha güçlü ve sürdürülebilir bir iş birliğine dönüştürülmesi açısından önemli bir adım olduğunu vurgulayan Abdulhadi Turus, “Çünkü ortaklık aynılaşmak değildir; birbirimizin tecrübesinden öğrenmek, güçlü yanlarımızı paylaşmak ve müşterek meselelerimize birlikte çözüm üretmektir.” dedi. 

ORTAK Programı kapsamında, 7-11 Eylül 2026 tarihlerinde Ankara’da eğitim ve toplantılar gerçekleştirilecek.

TEKNOLOJİK VE AKADEMİK ORTAKLIKLAR

Programda, Türk Dünyası ülkeleri arasındaki yükseköğretim iş birliğinin geliştirilmesinin yanı sıra teknolojik ve akademik ortaklıkların artırılması, bilgi ve deneyim paylaşımının güçlendirilmesi ele alınacak.

SERTİFİKA VERİLECEK

Programın sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

“Dilde, fikirde, işte birlik” anlayışı doğrultusunda gerçekleştirilen ORTAK Programı ile Türk Dünyası’ndaki yükseköğretim kurumları arasındaki bağların güçlendirilmesi, iyi uygulama örneklerinin paylaşılması ve ortak projelerin geliştirilmesi amaçlanıyor.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Kaynak: {Haber Merkezi}

Bu habere tepkini göster

Yorumlar 0

Yorum Yap

Yayınlanmaz
6 + 7 = ?

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!